Ga een dagje naar NEMO

donderdag, 23 juni 2022

Houd jij van techniek? Dan is het leuk om een dagje naar NEMO te gaan. NEMO is een museum in Amsterdam. In dit museum kun je van alles doen wat met techniek en wetenschap te maken heeft.

De werkplaats

In de werkplaats van NEMO ben jij een uitvinder. Met allerlei verschillende materialen kun je gaan werken aan je eigen ideeën. In de werkplaats kun je bijvoorbeeld dingen maken met licht en schaduw.

Laboratorium

Wil jij een wetenschapper zijn? In het laboratorium van NEMO ben jij een echte wetenschapper. Je kunt allemaal leuke proefjes en experimenten gaan doen. Maar het is wel belangrijk dat alles veilig gebeurd, dus je moet een witte jas aan en een veiligheidsbril op.

Het dak van NEMO

NEMO heeft ook een groot dak waar je van alles kunt doen. Dit dak is heel hoog. Op het dak van NEMO kun je dingen ontdekken over de zon, wind en waterkracht. Ook kun je op het dak lekker iets eten en drinken en genieten van het uitzicht! Er is ook iets bijzonders aan het dak van NEMO. Als de zon schijnt, stroomt er namelijk water over het dak.

NEMO is heel makkelijk te bereiken. Het museum is 15 minuten lopen vanaf het station Amsterdam Centraal. Via de website kan je een kaartje kopen.

Wil je thuis al wat proefjes van NEMO doen? Klik dan hier

Ga je liever naar een ander museum? Zoek een leuk musuem dat bij je past met de museumkiezer.